Despre noi

Despre Rotaract District 2241

Rotaract este aripa tânără a Rotary, o comunitate internațională de tineri profesioniști cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani, care oferă acestora un cadru de dezvoltare personală prin implicarea în rezolvarea nevoilor fizice și sociale ale comunităților lor.

Membrii Rotaract, prezenți în număr de peste 290.000 în lume și 177 de țări, sunt organizați în cluburi locale care fac parte dintr-un efort global de a aduce pacea și înțelegerea în lume. Asta îi face adevarați “parteneri de serviciu” și membri cheie în familia Rotary.

Fiecare Club Rotaract face parte dintr-o organizaţie districtuală Rotaract, condusă de catre un Reprezentant ales anual (DRR- District Rotaract Representative), care coordonează activitatea districtului și echipa de board districtual. Organizaţia districtuală planifică atât conferinţe regionale, cat si pe cele districtuale, dezvoltă proiecte diverse, organizează traininguri şi seminarii pentru membrii săi şi sprijină evenimente speciale cu scopul de a strânge legăturile dintre cluburi.

Cele peste 60 de Cluburi din România și Republica Moldova formează împreună Districtul 2241 – Rotaract România și Republica Moldova.

Cine sunt și ce fac membrii Rotaract?

Membrii Rotaract sunt tineri care își doresc să se dezvolte alături de comunitățile din care fac parte. Prin proiectele pe care le organizăm, comunitare, educaționale, vocaționale, sociale sau ecologice, promovăm spiritul rotaractian, contribuim la evoluţia comunităţilor locale şi sprijinim formarea de lideri în diverse domenii.

Cluburile Rotaract se întrunesc în şedinte săptămânale în care se planifică proiecte, vizitează alte cluburi sau desfăşoară activităţi socio-culturale şi workshop-uri de dezvoltare profesională. În afara şedinţelor, Rotaractienii au ocazia să se implice în proiecte comunitare sau vocaţionale, să participe la seminarii şi conferinţe naţionale sau internaţionale, unde au ocazia să cunoască tineri de elită din toate colţurile lumii, deoarece Rotaract înseamnă, înainte de toate, unitate și prietenie.

Activitatea rotaractiană presupune și o serie de activități menite să contribuie la dezvoltarea personală și profesională a membrilor săi, astfel încât aportul acestora în comunitățile din care fac parte să fie unul semnificativ. Leadership-ul este unul din elementele cheie al dezvoltarii, iar cu ajutorul clubului Rotary, tinerii rotaractieni își pot dezvolta și îmbunătăți această abilitate. În acest sens, membrii Rotaract pot lua parte la diferite activități precum RYLA (Rotary Youth Leadership Awards), Youth Exchange, forumuri și traininguri vocaționale. Alte oportunități de dezvoltare pentru tineri sunt granturile Rotary și bursele de cercetare în domeniul păcii.

Către cine este deschisă Comunitatea Rotaract?

Comunitatea Rotaract este deschisă oricărui tânăr cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani care dovedește zilnic, prin exemplul personal, că are abilităţi de lider și este dornic să se implice, dezvoltând implicit comunitatea din care face parte. De regulă, intrarea într-un Club Rotaract presupune depunerea unei scrisori de intenție, împreună cu un CV și o recomandare din partea unui membru Rotaract sau Rotary. Ulterior, tânărul intră într-o perioadă de probă care poate dura între 3 și 6 luni, timp în care are șansa să dovedească dorința sa de implicare și felul în care aplică valorile Rotary în viața de zi cu zi. În urma perioadei de probă, prin votul unanim și pozitiv al membrilor clubului, tânărul devine membru de drepturi depline în comunitatea Rotaract.

De asemenea, comunitatea Rotaract, prin Districtul 2241, este deschisă către organizații care împărtășesc obiective și valori comune și împreună cu care să poată dezvolta proiecte care să vină în sprijinul comunității.

Scurt istoric al Rotaract Iași Copou

Clubul Rotaract Iași Copou s-a adunat pentru prima oară în martie 2011, iar din mai 2012 activează oficial sub egida Rotary International și ca parte integrantă din clubul Rotary Copou.

Site-ul acesta folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența!